RADY-TIPY-RECEPTY

04.11.2014 10:26

Kančí se švestkvou omáčkou a kaštanovým knedlíkem

Kančí kýta pečená na hřebíčku a špikovaná mrkví podávaná se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem Kančí kýta špikovaná mrkví 1500g Kančí kýta, 300g mrkev, 100g olej stolní, 100g cibule žlutá, sůl, pepř černý mletý, hřebíček Kančí kýtu protkneme oloupanou a na špalíky nakrájenou mrkví a několika...

Celý článek

—————

03.11.2014 11:30

Exotické ovoce

Nebojte se sáhnout, prohlédnout si ho, lehce pomačkat. Slušní prodejci mají i každý druh rozkrojený abyste ho mohli vizuelně zkontrolovat. Nedávejte je do lednice Většině exotických plodů – mango, banán, ananas, kiwi atd. nepatří do lednice. Pokud nejsou ještě zralé, nedozrají ani tam, naopak...

Celý článek

—————

04.02.2014 22:34

Pár rad do kuchyně

Brokolice zůstane hezky zelená když jí ihned po uvaření přendáte do vody s ledem. Rajčata lépe oloupeme ze slupky když je před ponořením do vroucí vody nařízneme navrchu do kříže. Piškotové těsto se nám nepřilepí když pekáč po vymazání tukem ještě vysypeme strouhankou.

Celý článek

—————

11.11.2011 16:11

Česnek

Původ Česnek kuchyňský pochází ze střední Asie. Původní vlastí česneku je Mongolsko Kirgizské stepi. Odtud ho brzy Mongolové přivezli do Číny, byl i ve velkém pěstován i ve starém Egyptě. Česnek byl odedávna i oblíbeným pokrmem Židů. Česneku je přes 600 druhů. V ČR se pěstuje asi 12 druhů...

Celý článek

—————

20.10.2011 17:16

Podzimní zelenina - recepty

Dýňová polévka ( 4 porce) 0,5l            zeleninového vývaru nebo 1 kostka zeleninového bujónu 100 g         cibule 1 kg            dýně nejlépe...

Celý článek

—————

19.10.2011 15:37

Zázvor

Zázvor - všelék - jak vybírat kvalitní zázvor - recepty Zázvor je znám už přes 3000 let a jeho kořeny sahají do Číny a Indie, kde byl opravdu základem tamní kuchyně. Postupem času se rozšířil přes Blízký východ do Středomoří, Řecka, Říma, Egypta a celé Evropy. Naše babičky říkávaly...

Celý článek

—————